Stanford Mid-Century Modern Remodel Addition

A 1962 Roger Lee designed house was completely gutted and expanded by almost 1,100 sf while remaining true to Lee’s original intent. With much larger window and door openings, the expansive views out back now take center stage. The re-envisioned spaces include an updated living room that  doubles in size with large glass sliders opening out to a bright and breezy outdoor living room – the new heart of the home. A former utilitarian pool room, converted to a family room and guest suite opens out to a new patio. Now open to the living room, the kitchen also extends outward to a new outdoor cooking and dining area. Two expanded bedrooms, a new laundry room, half-bath and additional storage round out the expanded design. Most all of the house is now connected to the new landscaping and beautiful views of the hills beyond.

 

Klopf Architecture project team: John Klopf, Klara Kevane and Noel Andrade

Contractor: ORB Construction, Brendan O’Reilly

Structural engineer: Sezen and Moon

Landscape architect: Outer space

Furnishings and decoration: Urbanism Designs

Photographer: Mariko Reed

Completion year: 2020